Γιάννης Κακούρης

 

Στην πλώρη της "Φανερωμένης", ο έκτος κατά σειρά ιδιοκτήτης της, Γιάννης Κακούρης, μαζί με την τότε σύζυγο του Μαρία. Πόρος λίγο πριν την αγορά του καϊκιού.

Ν. Πόρος, Μάρτιος 1987

(Φωτογραφικό αρχείο Νίκου Ε. Ρηγινού)

 

Ήταν ο έκτος ιδιοκτήτης από τον οποίο αγόρασα το καΐκι τον Μάρτιο του 1987. Ο καπετάν Γιάννης, είναι θαλασσόλυκος και πολύ καλός νοικοκύρης. Όλη του η οικογένεια από τον πατέρα του, ήταν ναυτικοί και πολλά καΐκια, σχεδόν όλα Περάματα, έχουν περάσει από τα χέρια τους.

Όταν τον γνώρισα, αν και τα προηγούμενα χρόνια ήταν ναυτικός σε καράβια, ήδη ασχολείτο με ημερήσιες θαλάσσιες εκδρομές με αφετηρία τον Πόρο από όπου και κατάγεται. Είχε αγοράσει την “Φανερωμένη” με σκοπό να την μετατρέψει σε τουριστικό ημερόπλοιο. Μετά από πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, συνειδητοποίησε ότι το σκάφος αυτό είναι μικρό για το σκοπό που το προόριζε και έτσι το πούλησε σε εμένα. Στη συνέχεια, αγόρασε ένα επίσης πολύ ωραίο Πέραμα από την Αλόννησο, το οποίο ήταν φορτηγό και το μετέτρεψε σε τουριστικό. Πρόκειται για το "Δύο Αδελφοί", το οποίο μέχρι και σήμερα το δουλεύει ως τουριστικό.

Έχω γνωρίσει όλη του την οικογένεια και με τον Γιάννη μας συνδέει έκτοτε μια ωραία φιλία.